Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir Kimdir?

Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir Kimdir?Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir Kimdir?

1974 Antalya Gazipaşa doğumlu Devlet memuru bir ailenin 4. ve son çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Oba İlkokulunda yaptı ve 1989 yılında Ortaokul eğitiminden sonra aşçılık mesleğine başladı. 1992-2004 yılları arasında Türkiye’nin ileri gelen 4 ve 5 yıldızlı turistik tesislerinin mutfak şefliğini yaparak profesyonel deneyimlerini geliştirdi. 

Cumhuriyet dönemi Türk mutfağında ilk defa "has aşçıbaşı" ünvanı kullanan ve mesleki hayatında bu ünvan ile anılmasını isteyen Özdemir, Osmanlı saray mutfağı ve Türk mutfağı tanıtımlarını mesleki çalışmalarında ve yaptığı restoran menülerinde yaşatmayı ilke edindi.

Profesyonel kariyerinde has aşçıbaşı olarak Akdeniz mutfakları,  osmanlı saray mutfağı, osmanlı ve Türk mutfağı, Anadolu halk mutfağı ve eski İstanbul mutfağı üzerine  gastronomi danışmanlığı ile uluslararası standartlara sahip yeni restoran açılışlarında restoran konsept tasarımı ve restoran danışmanlığı yapmaya başladı. 

Amerika, Avrupa ülkeleri ve Asya'da VIP örnek restoranlar, 5 yıldızlı ve butik oteller ile Tatil Köylerinin özellikle açılışlarında ilk sistemi kurarak hizmete açmakta başarılı aranılan şeflerden oldu.

Has aşçıbaşının mesleki hayatında mucidi olarak 2 adet şahsına münhasır yemeği bulunmaktadır. Patentli yemeklerinden birisi Topuz Kebabı, Diğeri ise Saltanat Sahanı’dır. Uluslararası gastronomi sektöründe mutfak danışmanlığı alanında yeni restoranların tanıtımı için geliştirdiği ve mucidi olduğu yemekleri ile de bilinen ünlü şef; İngilizce, Almanca ve İspanyolca dillerini 'de mesleki açıdan konuşabilmektedir. 

Özdemir, aşçılık serüveninde 32. yılını geride bıraktı.
  
Türkiye’de ilk defa "aşçılık andı" nı şahsen kaleme alan ünlü şef, kendi web sitesinde yine kendi imkanları dahilinde aşçılık mesleğindeki genç meslektaşları için sanal aşçılık kütüphanesini oluşturdu. Türk mutfağı şeflerinin Türk mutfak tarihinden bilgiler ile daha donanımlı olması için yine şahsi imkanları ile kâr amacı taşımayan Türk Aşçı Haberleri’ni kurdu. Aşçılık mesleğinde yöresel yemekleri gün yüzüne çıkarmak amacı ile "yöresel lezzet taşıyıcıları" projesini gerçekleştirdi.

Türk mutfak kültürünün tanıtılmasında katkıda bulunan şeflere Türk aşçı haberleri yönetim ve danışma kurulu kararı ile Türk mutfağı başarı belgelerinin verilmesine vesile oldu. 

Farklı restoran konseptlerinde Yeni restoran projeleri ile de bilinen has aşçıbaşı mesleki hayatında bu güne kadar Osmanlı ve Türk mutfağı Dünya gönül elçisi olarak mevcut imkanları dahilinde 3 kıta, 27 ülkede 410.000 km kat etti. 16 ulusal yerli ve yabancı televizyon kanalına mesleki sunum yaptı. Sosyal Çalışmalarının yanında mesleki çalışmaları ile de Toplamda 146 yerli ve yabancı, gazete ve dergi ye yazılı haber oldu.

Halen Türk Aşçı Haberleri yönetim ve danışma kurulu başkanı olan ve Türk Mutfağı ve Türk Şeflerinin mesleki anlamda gerekli donanımlara sahip olması hakkında çalışmalar yapan Has aşçıbaşı;

Dünyada bilinen akademik sitelerden academia.edu web sitesi de dahil olmak üzere mesleki hayatında 24 makale, 128 mesleki ve turizm ile ilgili köşe yazısı yazdı. İkinci bir mesleği olan yağlı boya resim sanatı ile de 5 nisan 2013 tarihinde bir mutfak şefi olarak Dünyada ilk defa Belçika'da "kişisel resim sergisi" açması uluslararası "het belang van Limburg" gazete haberi ve Belçika gündem haberleri ile gastronomi dünyasında kayıtlara geçti. 

Has aşçıbaşı Ahmet Özdemir halen uluslararası arenada Türk mutfağı tanıtımları başta olmak üzere Akdeniz mutfakları konseptinde aşçılık mesleğine devam etmektedir.

İlgili projeler için mesleki bilgilerime ihtiyac duyan kişi ve kurumlar Türkiye saati ile sabah 10:00 ila aksam 22:00 saatleri arasında tarafım ile İLETİŞİM bilgilerimden bağlantıya geçebilirler...

IFrame


Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir Kimdir?
Who Is Exc. Chef Ahmet Ozdemir?

Born in 1974 in Antalya Gazipaşa, he was born as the 4th and last child of a civil servant family. He completed his primary education at Oba Primary School and started his culinary career in 1989 after secondary school education. Between 1992-2004, he developed his professional experience by working as the kitchen chef of Turkey's leading 4 and 5 star touristic facilities.

Özdemir, who used the title of "chief cook" for the first time in Turkish cuisine in the Republican era and wanted to be mentioned with this title in his professional life, adopted the principle of keeping the Ottoman palace cuisine and Turkish cuisine promotions alive in his professional work and restaurant menus.

In his professional career, as a head chef, he started to work as a gastronomic consultant and restaurant concept design and restaurant consultancy for new restaurant openings with international standards.

He became one of the most sought after chefs, especially in the openings of VIP restaurants, 5-star and boutique hotels and Holiday Villages in America, European countries and Asia, by establishing the first system and putting it into service.

As the inventor of the head chef, he has 2 unique dishes in his professional life. One of their patented dishes is Topuz Kebab and the other is Saltanat Sahan. The famous chef, who is also known for his dishes, which he developed for the promotion of new restaurants in the field of culinary consultancy in the international gastronomy sector; He can speak English, German and Spanish languages ??professionally.

Özdemir left behind his 32nd year in his culinary adventure.
  
The famous chef, who wrote the "cooking oath" personally for the first time in Turkey, created a virtual cooking library for his young colleagues in the culinary profession, within his own means, on his website. He founded the non-profit Turkish Chef News, again with his personal means, so that Turkish cuisine chefs are better equipped with information from Turkish culinary history. He realized the project of "carriers of local flavors" with the aim of bringing local dishes to light in the culinary profession.

Turkish cook news was instrumental in giving Turkish cuisine achievement certificates to the chefs who contributed to the promotion of Turkish culinary culture, with the decision of the management and advisory board.

Known for his new restaurant projects in different restaurant concepts, Hasççıbaşı has traveled 410,000 km in 27 countries in 3 continents, within his current possibilities, as a World Volunteer Ambassador for Ottoman and Turkish cuisine in his professional life. He made professional presentations to 16 national, domestic and foreign television channels. In addition to his social studies, he also made news in 146 local and foreign newspapers and magazines with his professional studies.

Has chef, who is still the chairman of the board of directors and advisory board of Turkish Chef News, and works on Turkish Cuisine and Turkish Chefs to have the necessary professional equipment;

He wrote 24 articles and 128 professional and tourism related columns in his professional life, including academia.edu, one of the world's leading academic sites. With the art of oil painting, which is his second profession, opening a "personal painting exhibition" in Belgium for the first time in the world as a kitchen chef on April 5, 2013 was recorded in the gastronomy world with the international "het belang van Limburg" newspaper article and Belgian agenda news.

Has chef Ahmet Özdemir still continues his culinary career in the concept of Mediterranean cuisines, especially in the promotion of Turkish cuisine in the international arena.

Individuals and Institutions in Need at Home and Abroad;
As head chef Ahmet Özdemir, who has an international position in the fields of food and beverage, in the fields of Ottoman and Turkish cuisine, Ottoman palace cuisine, Anatolian cuisine, Mediterranean cuisine, menu planning, concept determination, vocational training;

Persons and institutions that need my professional information for related projects can contact me from my CONTACT information between 10:00 am and 22:00 pm Turkey time.

Restoran Mutfağı Nasıl Kurulur?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alakart restoran Nedir?

Passiflora Tohumu...

Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları, Hizmet Telafi Stratejileri ve Müşteri Memnuniyeti İlişkisi...