Doğrama Yöntemleri Nelerdir?

 


Mutfak çeşitlerinde hazırlık aşamasında sonra doğrama işlemine geçilir.

Not: 
Aynı tanımı daha önce yani 04 Eylil 2021 tarihinde "wikipedia" web sitesine "otel mutfağı organizasyonu" olarak kaydettiğimi belirtmek isterim. Çalışmam "wikipedia" üzerinde devam etmektedir.

Doğrama Yöntemleri Nelerdir?

Profesyonel mutfaklarda gıda ürünlerini farklı doğrama teknikleri vardır. Bu teknikler profesyonel aşçılar tarafından tarif ile değil isimler ile anılır. Farklı doğrama teknikleri tüm mutfak bölümlerinde kullanıldığı gibi kullanılacağı yemek çeşidinde görsellik açısından önemlidir. Uluslararası mutfaklarda ve Türk mutfağında kullanılan bazı doğrama yöntemleri değişse 'de standart olan teknikler aşçılar arasında değişmez. 

Mutfak çeşitlerinde hazırlık aşamasında sonra doğrama işlemine geçilir. İyi bir doğrama yapmak için uygun ve keskin bir bıçağa sahip olmak gerekir. Doğrama işleminde dikkate edileceklerden biride uygun doğrama tahtasını kullanmaktır. Kullanılacak olan doğranmış ürünlerin uygun pişirme teknikleri ile hazırlık aşamasına geçmeden önce 'de yapılması gereken işlemler vardır.

=Doğrama Yöntemleri=

== Kibrit Çöpü (Jullienne-Jülyen) ==

== Sincap Dişi (Brunoise-Brunuaz) == 

== Pirinç Büyüklüğünde Doğrama (Jardinière-Jardinie) == 

== Küp Biçimi (Macédoine-Maseduan) == 

== Kuşbaşı (Mire Poix-Mirpua) ==

== Zar Biçimi Doğrama - (Paysanne-Peyzan) ==

== Rastgele Doğrama (Matignon-Matignon) ==

== Parmak Biçimi Doğrama (Batonet-Batonnet) == 

== Tavla Zarı Dorama- (Vichy-Vişi) ==

== Çeşnilik Doğrama (Bouquet Garni) ==

== Küçük Kuşbaşı Doğrama (Jardiniere) ==

== Yemeklik Doğrama ==

== Piyaz Doğrama ==

== Zırh Çekme ==

== Bıçak Arası Doğrama ==

== Kaynakça ==


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alakart restoran Nedir?

Passiflora Tohumu...

Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları, Hizmet Telafi Stratejileri ve Müşteri Memnuniyeti İlişkisi...