Yurt Dışı Mutfak Personeli Danışmanlık Hizmetleri

 


Türk Mutfağında Tecrübeli Türk Aşçıları  ve Türk Mutfağı Şeflerine Nasıl Ulaşırsınız?

Yurt Dışı Mutfak Personeli Danışmanlık Hizmetleri

Türk Mutfağında Tecrübeli Türk Aşçıları  ve Türk Mutfağı Şeflerine Nasıl Ulaşırsınız?

2021 yılında özellikle Avrupa ve Asya ülkelerinde Türk mutfağı ihracatı başladı. Türk mutfağının zenginliğinin son yıllarda daha fazla keşfedilmesiyle birlikte çoğunlukta Arap ülkelerinden; umman, Dubai, katar, Bahreyn, Lübnan, Abd, Avrupa ülkeleri ve Kuveyt gibi ülkeler bir çok insan kaynakları şirketinden Türk aşçılar, Türk mutfak şefleri ve Türk tatlıları konusunda uzman şefler talep etmeye başladı.

Türkmenistan, Dubai ve katar’ ın başı çektiği Türk mutfağı ustaları arayışı bu konuda yeni mutfak danışmanlığı ve mutfak kadrolarının kurulmasını sağlayan personel danışmanlık şirketlerinin de kurulmasına vesile oldu. Yaklaşık olarak son 20 yıldır mutfak ve restoran açılışları konusunda uluslararası çalışmalarım neticesinde özellikle pandemi den sonra çok faz talep ile karşı karşıya kaldım.

Bazı krizler konu ile ilgili fırsatlar doğurduğu gibi, sektörler içinde başarılı ve başarısız işletmeleri birbirinden ayırarak ayakta kalabilenlere yeni imkanlar sunarak büyümesine neden oluyor. Gastronomi sektöründe uluslararası mutfaklar ve restoranlar üzerinde yaklaşık son 6 yıldır farklı danışmanlık hizmetleri verdiğim için tarafımdan ciddi anlamda mutfak kadrosu talepleri gelmektedir.

Tecrübeli aşçı, bilgili ve mesleki geçmişe sahip mutfak şefleri ile birlikte Türk mutfağının farklı bölümlerinde ustalık statüsüne sahip kişilerinde şahsımdan yurt dışına gitmek istemeleri taleplerine karşılık olarak alanımda “personel danışmanlık hizmetleri” konusunda da yeni bir çalışma alanı oluşturmaya karar verdim.

Danışmanlık hizmetlerime “mutfak personeli danışmanlık hizmetleri” ni de ekledim, çünkü bu konuda çok fazla talep var. Amacım hem Türk aşçılarına yardımcı olmak hem de Türk mutfağının dünyada doğru bir şekilde yapılmasına katkıda bulunma çabasıdır.

Mutfak personeli danışmanlık hizmetlerinde uluslararası boyut' ta nasıl hizmet vereceğim?

Bu konuda çalışmalarımı ticari boyutta yapacağım… 

Mesleki anlamda yılların kazanımlarını yine Türk mutfağının dünyadaki tanıtımlarına destek olacağına da inanarak Asya ve Avrupa ülkelerinden ilgili alanlarda mutfak personeli, Türk mutfağı aşçısı, Türk mutfağı şefi, Türk mutfağı ustaları gibi nitelikli insan gücü talep eden kişi, şirket ve kurumların (otel, restoran) ihtiyaçlarını belirli bir ücret karşılığında karşılayacağım.

İkinci bir husus olan diğer danışmanlık hizmetimde ise;

Aynı şekilde Türkiye haricinde diğer ülkelerde Türk mutfağı konusunda talep edilen Türk mutfağı ustaları yetiştirmek. Peki bu menü eğitimleri nasıl olacak?

Tarafımdan talep edilen Türk mutfağı (örnek restoran menüleri) yemek menüsü yine şahsım tarafından yapılacaktır.

İlgili ülkedeki Kişi, şirket ya da kurumun (otel, restoran) kendi ülke vatandaşlarından, yardımcı aşçı statüsündeki kendi personellerine yapmış olduğum Türk mutfağı menüsünün eğitimleri verilerek yeni Türk mutfağı aşçıları, Türk mutfağı şefleri yetiştirilecektir (sadece ilgili menüyü tam ve eksiksiz olarak yapabilecek kapasitede). Bu eğitimler menü ’nün zenginliği ile orantılı olarak 3-4 aylık bir süre alacaktır. Yabancı ülkelerdeki kişi, kurum ya da özel şirketlerin (otel, restoran) en büyük kazancı kendi milletlerinden yardımcı statüsündeki asgari ücretle çalışan bir bireye eğitim aldırarak kısa sürede uygulamadaki yemek menüsünü yapabilen bir Türk mutfağı şefine sahip oldu.

Hem kendisi kazandı hem o personel kazandı hem de Türk mutfağı kazandı. Amacımız kazanmak ve kazandırmak, aracımız ise Türk mutfağı. Mutlaka günümüzde aklınıza gelebilecek her işi daha ucuza yapan birileri vardır. Şahsen Türk mutfağı personel danışmanlığında çalışanlardan yerli ya da yabancı hiçbir ücret almayacağım. Ama işveren boyutundaki muhataplarımdan bir ücret alacağım. Bu ücret ilgili konularda benden hizmet talep eden işverenler ile benim aramdaki fizibilite çalışmasında ve fatura ’da yer alacaktır.

Daha önce vermiş olduğum danışmanlıklar olan;

*  Gastronomi Danışmanlığı,
*  Mutfak Danışmanlığı,
*  Restoran Danışmanlığı,
*  Yiyecek Ve İçecek Danışmanlığı,
*  Menü Danışmanlığı,
*  Restoran Konsept Tasarımı ve Danışmanlığı,
*  Restoran Projeleri,
*  Restoran Mutfağı Nasıl Kurulur,
*  Restoran Menüsü Nasıl Yapılır,
*  Restoran Konsepti Nedir? Nasıl Oluşturulur,
*  Restoran Nasıl Açılır,
*  Yeni Restoran Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim,
*  Yeni Restoran Açarken En Çok Yapılan Hatalar,
*  İşletmeci Körlüğü,
*  Mutfak Yönetimi,
*  Restoran Yönetimi,
*  Mutfak Planlaması,
*  Mutfak Üniteleri Kurulumu,
*  Mutfak Tasarımı,
*  Pişirme Ekipmanları,
*  Mutfak Organizasyonu,
*  Mutfak Çalışanlarının Özellikleri,
*  Mutfak Yönetiminde Verimlilik Nedir,
*  Mutfak Eğitimi,
*  Endüstriyel Mutfak Planlanması,
*  Örnek Restoran Menüleri,
*  Menü Çeşitleri,
*  Örnek Otel Menüleri,
*  Menü Planlaması,
*  Menü Analizi Nasıl Yapılır,
*  Menü Yönetimi…

Şimdi bu hizmet portföyüne Türk mutfağı, "yurt dışı mutfak personeli danışmanlık hizmetleri" da yukarıda belirtilen ekstra hizmetler ile ilave edilecektir. İlgili hizmetler tarafımca Asya ülkeleri, Abd ve Avrupa ülkelerinde verilecektir. Talepleriniz için iletişim bilgilerimden mail yada telefon ile en az 1 ay öncesinden program detayları ve hizmet çeşitleri için arayınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alakart restoran Nedir?

Passiflora Tohumu...

Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları, Hizmet Telafi Stratejileri ve Müşteri Memnuniyeti İlişkisi...